Aktuellt

Här kan Du läsa om allt som händer i föreningen såsom aktuella utställningar, kurser, aktiviteter mm. Du kan även följa oss på facebook

https://www.facebook.com/KonstgrafiskaVerkstadenIDalsland

 

Utställningar 2019

Föreningen Konstgrafiska Verkstaden i Dalsland fyller 20 år under året. Detta kommer vi att fira med en jubileumsutställning i Åmåls Konsthall 9/3 - 30/3. Under utställningsperioden kommer vi också att ordna ett Öppet Hus i verkstaden där Du kan få möjlighet att prova på grafik samt  se olika grafiska tekniker. Vi kommer att hålla ett föredrag där vi berättar om föreningens resa från 1999 till idag.

Förutom jubileumsutställningen i Åmåls Konsthall kommer vi för tredje året att ställa ut våra grafiska arbeten i Galleri 3, Vänersborg 2/3 - 17/3; ett samarrangemang med Vänersborgs Konstgrafiska Verkstad. 

Minigalleri

Under hela året finns det ett "Minigalleri" att besöka på Åmåls bibliotek, 2:a våningen. Där finns de flesta av medlemmarna representerade med några alster var. Om man vill köpa någon av bilderna, kontaktar man bibliotekets personal.
Alla bilder är ca 10 x 10 cm och kostar 500:-/st. Bilderna byts ut med jämna mellanrum av konstnärerna.

Kurser

Vi har kontinuerligt tryckträffar och inspirationskvällar där vi i cirkelform lär av varandra, experimenterar och testar nya metoder.  Under 2019 planerar vi att även anordna 4 workshops med olika teman; torrnål, fp/riston, collografi och digital bild.

 

 Lotteri 2019

Varje år anordnar vi ett lotteri där medlemmarna skänker en vinst vardera. Varje lott kostar 10 kr och dragningen sker alltid den 1 november.  Se årets vinster här:

 http://www.konstgrafiskaverkstaden.se/83440910