Josefin Sterner

Grafik, Mitt alter ego, Riston E.T

 ”Allt är knark om man är konstnär”

Josefin Sterner

 

Jag har sedan urminnes tider haft gott om fantasi och mitt sätt för att få ut fantasin har varit genom mitt bildskapande. Färgglad konst och konstverk med en lycklig gest har aldrig varit något som fallit mig i smaken. När jag 2014 deltog i ett projekt för att starta upp ett socialt företag fick jag för första gången möjligheten att se vad grafiken hade att erbjuda.

Jag fastnade direkt.

Grafik för mig är den perfekta tekniken för att utveckla mitt konstutövande, de grafiska teknikerna som jag använder mig ut av är torrnåls gravyer, hårdgrundsetsningar, fotobaserade grafik som fotopolymer/riston samt kvalitetsutskrift/digitalprint.

Förutom grafik så tecknar jag, oftast med kol eller blyerts men jag använder mig även utav tusch. Det kan vara en fineliner, en spritpenna eller tusch i flytande form.

Pointillism är en konstform som jag upptäckte när jag började använda mig mera seriöst av tusch, det var en spännande uppenbarelse där jag insåg att även en punkt kan bli en linje. Nyligen så har jag börjat intressera mig mer ut av foto och digitalt bildskapande, då jag 2016 fick lära mig mer om foto som konstform.

 

 

Tidigare utställningar

 

2018 Åmåls konsthall ”Printed in Åmål”

2018 Galleri 3 Vänersborg

2017 Galleri 3 Vänersborg

2017 Ånimskogs Bygdegård

2017 Jazz & Art by River

2016 Arvika Konsthall

2016 Ånimskogs Bygdegård

2014 Hantverksmagasinet Åmål

 

 

Grafik, Ådra, Riston E.T
Grafik, Låst, Riston E.T
Grafik, Huset, Riston E.T
Grafik, Thomas, Riston E.T
Grafik, Jag med, Riston E.T
Grafik, Fruktskaft, Riston E.T
Grafik, PMS, Riston E.T
Tusch teckning, Var med.
Grafik, Digital print.
Foto, Docka.
Foto, Love.