Marianne Westerberg

© Marianne Westerberg Edgren
© Marianne Westerberg Edgren
© Marianne Westerberg Edgren
Marianne Westerberg Edgren

Marianne Westerberg Edgren
Jag är född 1952 i Stockholm och har bott i Värmland sedan 1977, numera bor jag i Åmål sedan 2014. Jag är socionom och har varit yrkesverksam som arbetsledare inom barnomsorgen och som flyktingmottagare i Värmland på den tiden detta var en pionjärverksamhet. 1991 växlade jag spår och bosatte mig på Lurö, en ö mitt i Vänern tillsammans med min man och två barn. På Lurö blev vi egna företagare och byggde upp en turistverksamhet med vandrarhem, båttransporter och krogen Stormköket. Vi jobbade också med naturvård på uppdrag av länsstyrelserna i Värmland och V Götaland.

Måleri och skapande verksamhet har alltid varit en viktig del av mitt liv . Under åren på Lurö fick det konstnärliga arbete periodvis stå tillbaka för skapandet av miljöer, mat och upplevelser till glädje för besökarna men behovet att uttrycka sig i bild och form har alltid funnits kvar. När jag bröt upp från Lurö för att flytta till Åmål bestämde jag mig för att utforska om förmågan fanns kvar. Jag blev antagen till terminskursen Bilder för livet vt 2015 och det halvåret på Kyrkeruds Folkhögskola var nog den bästa tid jag haft på väldigt länge. Att få leva i den där skaparbubblan och varsamt lösa upp alla knutar, hitta tillbaka till skaparglädjen och få pröva nya tekniker var oerhört förlösande.

Idag använder jag mest olja, torrpastell och grafik för mitt konstnärliga uttryck. Jag är också intresserad av den tredimensionella formen och gör en del i keramik.

Tidigare utställningar:

Forshaga bibliotek 1989 Akvareller, samlingsutställning
Galleri Iskällaren, Lurö 1994 Akvareller
Krokstad Herrgård 2017 Grafik, olja, keramik
Galleri 3 Vänersborg 2017 Grafik, samlingsutställning Dalslands Konstgrafiker

Kontakt:
Marianne Westerberg Edgren – Åmål

Natthamn
© Marianne Westerberg Edgren
Segling
© Marianne Westerberg Edgren
Linocut

© Marianne Westerberg Edgren
Torrnålsgravyr